Onze Blog

Blog > Waarom creatieve activiteiten zo belangrijk zijn
Spelen, bewegen en knutselen. Het zijn allemaal creatieve activiteiten.
Kinderen bezitten fantasie en creativiteit, de combinatie van deze twee is super belangrijk!
 
Waarom?
Creativiteit bestaat simpel gezegd uit drie aspecten; probleemoplossend denken, handelen/creƫren en de behoefte tot vernieuwing.
Deze drie aspecten zijn essentieel om tot een creatief proces te komen. Ook bij (voor ons) iets eenvoudigs, het tekenen van een mooie tekening voor vaderdag of moederdag.
 
Kinderen kennen geen grenzen, en dat is top! Iets hoeft niet perse op een bepaalde manier gemaakt, gekleurd of gedaan worden. Dit laat ruimte over voor creativiteit.
 
Dit zien we terug bij knutselen en spelen; knutselen is een creatief proces waar kinderen vaak zelf mogen beslissen wat ze maken, en op welke manier ze dat doen: Kinderen die knutselen trainen de motorische vaardigheden, kids worden uitgedaagd om zichzelf af te vragen hoe iets in elkaar zit en met welke materialen er gewerkt wordt. Ook wordt er bij creatieve processen geleerd om stapsgewijs te werk te gaan. Oefening baart kunst!
 
Beweging, spelen met speelgoed, knutselen en uitstapjes, allemaal creatieve activiteiten waar kinderen enorm veel aan hebben. Knutselen en spelen bijvoorbeeld, beide enorm belangrijk voor kinderen; het is namelijk van groot belang voor de ontwikkeling.
 
Creativiteit stimuleren? De leukste knutselspullen en het gaafste speelgoed kun je met KidsCadeau bij Top 1 Toys kopen.
Ook een dagje weg met de kinderen bij bijvoorbeeld Monkey Town is een boost voor de creativiteit van kids! Bij Monkey Town betaal je je tickets eenvoudig met KidsCadeau!